fredag 7 mars 2014

#3-5

Jahaja det där med ett blogginlägg varje dag gick ju sisådär... Det får bli ett nr 3-5 idag istället.

Hela den här veckan har vi i mitt arbetslag (år7) tema arbetsliv och har vad vi kallar en arbetslivsvecka med eleverna. Det går ut på att elevernas föräldrar har fått meddela oss om de kan ta med sig elever till sina arbeten eller om de har möjlighet att kom hit och berätta om sina yrken. Eleverna har sedan fått önska mellan olika yrken de vill ta del av och vi har satt ihop ett schema utifrån deras önskningar. Min känsla och vad jag hört eleverna prata om säger mig att veckan har varit bra hittills och att de är nöjda.

Arbetsplatsbesöken har bl.a. varit: förskolor, lantbruk, lantmännen (inkl. kundbesök hos grisbonde), domare i tingsrätten, kommunfullmäktige (alla elever) och laboratoriet på reningsverket. Vi har fått lyssna på vad det innebär att vara civilingenjör, ekonomichef, interaktionsdesigner, vad Riksgälden gör och onlinegambling. Även SYV har träffat alla elever och gett dem en första information.

Att genomföra detta har varit en lång process med mycket förberedelser, vi började redan under föräldramötet i höstas med att berätta om att vi skulle genomföra denna vecka. Under utvecklinssamtalen i januari tog vi upp detta till diskussion med alla föräldrar och sedan skickade vi ut mail där de skulle besvara vad de kunde bidra med. Då började det omfattande arbetet att få ihop ett schema som skulle fungera. Jag kan ju avslöja att mycket tid och kraft har gått till detta både förra veckan och denna vecka. Nu när veckan snart är slut känns det rätt skönt att det är över och att vi återgår till "vardagen".

I eftermiddag ska vi strukturera upp hur vi ska genomföra rättningen av niornas nationella prov i svenska, för vi är ju klara med sexornas rättning. Bara diskussion om frågetecken från rättningen som ska rätas ut, sammanställningar och analys kvar att göra. Vi måste också se över hur vi lägger upp svenskundervisningen andra halvan av terminen eftersom en kollega väntar barn. Så ett spännande möte att se fram emot.

/AnnA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar